Har du en konstig lukt i ditt hus? Det kan vara dags att byta syllar

Jag tror att vi är ganska så många husägare som går och oroar oss för att vårt hus skall drabbas av mögel. Att känna den lite unkna doften och veta att något är fel. Att se framför oss hur vi måste flytta ut flera veckor, kanske månader, medan angripet material saneras och byts ut. För mig var det inte alls så illa, det räckte med att byta syllar.

Det behöver inte vara hälften så krångligt som man inbillar sig

Scenariot jag målade upp med utflyttning och veckor utanför huset såg jag när hantverkaren sa
– Jag tror det är dags att byta syllar

Syllar, de träbjälkar som liksom hela huset är uppbyggt på. Hur kan man byta syllar utan att hela huset påverkas?
Jag fick nästan panik och undrade hur sjutton vi skulle kunna lösa denna situation, men det lugnade sig efter några samtal med de som skulle hjälpa mig byta syllar.
Det visade sig inte vara riktigt så illa som jag trodde, utan vi kunde bo kvar i huset, men med begränsad tillgång till vissa rum beroende på var i själva bytet av syllar de befann sig. På det stora hela taget var det ganska smärtfritt och inte alls den katastrof som jag målat upp för mig. Och nu luktar det nytt och fräscht i huset, samtidigt som jag vet att det är helt och friskt under huset. Har du den där otrevliga lukten i ditt hus, ta kontakt med någon som kan hitta var det kommer ifrån, det kanske är dags för dig också att byta syllar. Och det behöver inte vara så farligt som det låter.