Städning och städtjänster

Tänk för bara en sisådär 15 år sedan tillbaka, hur många tror ni hade hjälp med sin städning och städtjänster i hemmet på den tiden? Inte så många väl, kanske vissa större hem där ägaren också fick plats med mer pengar i sina fickor än de flesta andra. Alla privata städtjänster räknades som tjänster som bara överklassen hade råd med. Men vet ni vad? Sedan infördes RUT-avdraget. Det tog nog ett tag innan vi vanligt dödliga hade anammat det där med RUT-avdrag och faktiskt förstod vitsen med det. För bra städtjänster både privat och för företag besök https://stormtrivs.se/ för mer information.

Städtjänster med RUT

Samtidigt som städtjänsterna blev mer tillgängliga för alla typer i samhällsskiktet så blev det en debatt huruvida de som nu ändå hade betalat fullpris för sina städtjänster (de som redan hade visat att de hade råd att betala) verkligen skulle få rabatt på städningen i fortsättningen. De som inte hade någon lust att betala för städning i hemmet rasade när de nu genom skatt skulle vara med och bekosta städtjänsterna för de rika. Men hur tror ni att det blev, var det enbart de rika som fortsatte med sina städtjänster?

Städning för alla

Det blev faktiskt en stor ökning i antalet tjänster i hemmet, inte bara städtjänster utan även andra hushållsnära tjänster. De som hade haft städhjälp i många år fortsatte att anlita städtjänster men många äldre som inte haft råd att bekosta hemstädning innan RUT avdraget började att beställa städning till hemmet. Hemtjänsten hinner aldrig städa ändå så jag tror säkert att dom blev jätteglada när de äldre började anlita hemstäd istället för att annan personal i hemvården skulle lägga ner en massa tid på städning istället för vård av boende. Tjänsterna som är avdragsgilla enligt RUT har bara ökat och ökat och nu är det stor konkurrens bland städbolagen.