Stor trädgård

Jag bor i en villa precis vid en sjö med en gigantisk tomt. Här bor jag tillsammans med min man, våra tre barn och två hundar. Barnen älskar att springa runt i vår stora trädgård och leka, även våra två hundar älskar trädgården då de kan springa fritt ända ner från huset till sjön. Det är underbart att ha en så stor tomt, och att den ligger precis vid vatten gör det inte sämre direkt. På våren brukar jag plantera blommor i rabatten och även så frön för att få färska grönsaker till sommaren. Barnen älskar att kunna gå och plocka blommor och sätta i vaser inomhus eller gå förbi grönsakslandet och dra upp en vårlök som vi ska ha till middagen. Vi har även ett land med massa bär som vi går och plockar ifrån, både jordgubbar, vinbär och hallon.

Fälla träd på tomten

Vi har några björkar på tomten också som ramar in trädgården fint. Dock vill jag gärna ta ner några stycken för att göra plats åt flera grönsaksodlingar. Skulle vilja ha ett land där jag kan odla potatis. Tänk vad underbart att kunna så färskpotatis till midsommar! Hur som helst ringde jag till en trädfällare i Borås som kom hit och sågade ner tre stycken av björkarna. Det var inte alls svårt att hitta en trädfällare, jag bara googlade på trädfällning Borås och tog den första som kom fram. Som tur var hade han tid redan samma dag. Björkarna som togs ned sågades sedan till ved att använda i kakelugnen till vintern.

Planterade potatis

Dagen efter träden var fällda och stubbarna borttagna luckrade jag upp marken och skapade mitt lilla potatisland. Barnen hjälpte mig att så potatisen sedan. Jag hoppas verkligen att det blir någon potatis och att den är redo och färsk innan midsommar.