Fixa förstahandskontrakt i Stockholm är en dröm för många

Förstahandskontrakt Stockholm utan kö är ett drömscenario. Det är många som söker lägenhet i huvudstaden och ska du ha en chans gäller det att vara väldigt aktiv samt ha en skopa tur.

De flesta får köpa sig en bostad utanför huvudstaden eftersom efterfrågan är större än utbudet i innerstaden. Priserna på bostadsrätter är höga även utanför Stockholm. Letar du istället bostad utanför huvudstaden kan du hitta betydligt prisvärdare bostäder. Kanske är det möjligt för dig att arbeta på distans med dator? Då behöver du inte bo inne i Stockholm. Man ska inte ge upp, men det är svårt med förstahandskontrakt Stockholm utan att stå i lång kö. Det är sannolikt så lång kö att du hinner hitta ett annat boende innan det är din tur i bostadskön.

Satt och surfade på webbsidan hemnet och hittade en liten stuga för 50 000 kr inklusive mark. Stugan var under all kritik kvalitetsmässigt och det fanns inget vatten indraget. Men om det verkligen är kris så har man i alla fall tak över huvudet. Fastigheten låg 10-15 mil utanför Borås i skogen. Tomten var på cirka 500 m2 och tror även det fanns ett mindre skjul på tomten.

Andra alternativ till boende är husbil, husvagn, friggebod eller Attefallshus. Attefalls är ett bra alternativ. Du får bygga upp till 30 m2 när huset ska användas som bostad. Ser du till att ha högt i taket blir ytan lite större om du bygger ett sovloft.

Attefallshus popularitet har ökat i takt med att bostadsbristen stegrar. Villaägare ser en möjlighet att tjäna extra pengar om de hyr ut ett boende i Attefallshus till bostadssökande. I Stockholm kan hyran ligga på upp till 12 000 kronor per månad för att bo i Attefallshus. Det är verkligen en bra extrainkomst för den som står som ägare.
Tänker du hyra ut rum eller annat boende ska du självklart först kolla upp vilka regler som gäller.